header_metweg
€ 295,-
Direct inschrijven

 

 

Rijoptimalisatie Schadepreventie

Het voorkomen van schades is zowel voor chauffeurs als voor werkgevers erg belangrijk. Schades kosten veel geld en tijd, terwijl deze schades in veel gevallen voorkomen hadden kunnen worden. De praktijkcursus Rijoptimalisatie Schadepreventie van Oosterpoort Vakop-leiding vergroot uw kennis over schadepreventief en defensief rijden als beroepschauffeur.
Beroepschauffeurs werken tegenwoordig onder een steeds groter wordende druk, waarbij werkomstandigheden regelmatig verschillen. Bij het werken met groot materieel hoort dan ook een defensieve rijstijl, helemaal in het intensieve verkeer van tegenwoordig. Met een defensie-ve rijstijl voorkomt u ongelukken, vermijdt u fouten en houdt u rekening met fouten van ande-ren. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en hoeft niet altijd aan uzelf te liggen! U leert rekening te houden met weers- en verkeersomstandigheden die een rol spelen bij veel onge-lukken. Uw rijvaardigheid wordt verbeterd, uw rijstijl wordt veiliger en de kostprijs per kilo-meter daalt.


Inhoud

– Defensief rijden
– Schadeformulieren
– Kijken, observeren, concentreren en rijtechnieken
– Spiegelstand en het stellen van spiegels
– Kennis, attitude en chauffeursgedrag
– Staat van het voertuig en brandstofverbruik
– Controle houden op en manoeuvreren met voertuigen
– Voorkomen van ongevallen en terugdringen van schades: schadepreventie
– Weersomstandigheden


Duur opleiding

1 dag


Waarde nascholing Code 95

7 uur


Aantal deelnemers

Maximaal 2 deelnemers


Prijs per deelnemer

€ 295,- Al onze prijzen zijn exclusief BTW en inclusief examenkosten, leermateriaal, lunch en aan- en afmeldkosten CCV. Dus geen (extra) verborgen kosten.